nieuws

30 km-sticker actie

Vanuit het VVN Participatiepunt stimuleert Veilig Verkeer Nederland (VVN) om zelf in actie te komen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit doet VVN door kennis te delen over de situatie, gemeenten in te schakelen waar nodig en vooral ook door gedragsacties aan te reiken, de VVN Buurtacties. Zoals de VVN Stickeractie.

Veilig Verkeer Nederland heeft aan BCFO een set 30 km containerstickers geleverd. Nadat wij een melding hadden gedaan bij VVN over de verkeersonveiligheid in Orthen.

De verkeersonveiligheid de bij BCFO bekend is:
-Sluipverkeer door Orthen.
-Te hard rijden binnen een 30 km zone

Door deze stickers op de zijkant van de groene en grijze container te plakken worden automobilisten geattendeerd op de maximumsnelheid.

Deze actie werkt goed, omdat de containers maar tweewekelijks zichtbaar zijn langs de weg. Het went niet, zoals met vaste verkeersborden en daarom blijven ze opvallen. Bovendien zal iedereen die de sticker op de container heeft geplakt, zelf ook minder geneigd zijn te snel te rijden in de buurt.

Plak de sticker altijd aan de zijkant van de container. Op deze manier zien automobilisten in beide rijrichtingen een sticker met de maximumsnelheid. Het is niet toegestaan de stickers op lantaarnpalen of ander straatmeubilair te plakken.
Als de sticker permanent in het gezichtsveld is, verdwijnt het verrassingseffect voor bestuurders.
Het is zo om met minimale inspanning en heel eenvoudig om op deze manier onze buurt een stukje verkeersveiliger te maken.

Wil jij ook 2 stickers van de “30 km actie stickers”
voor op jou container?

Stuur een mail naar info@bcfo.nl

30 km actie sticker

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.