nieuws

Aanleg glasvezel

Aanleg glasvezel bedrijventerreinen en woonwijken

Beste lezer,

Goed nieuws!

De gemeente ’s-Hertogenbosch en Glaspoort hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van glasvezel op een aantal bedrijventerreinen en woonwijken. Dit betekent dat ondernemers en bewoners daar binnenkort gebruik kunnen maken van supersnel en stabiel internet. Glasvezel wordt aangelegd op de volgende locaties:

 

 • Bedrijvenpark De Brand
 • Kruisstraat
 • Maaspoort
 • Pettelaarpark
 • Bedrijventerrein Nuland
 • Zuid-Willemsvaart
 • Kloosterstraat
 • Hightech Park
 • Het Ertveld 
 • Tradepark De Herven
 • Woonwijk Maliskamp
 • Woonwijk Orthen

 

Het aansluiten van een bedrijfspand of woning op het glasvezelnetwerk is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers en bewoners die gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen kiezen uit bijna 30 serviceproviders die internet- en telecomdiensten aanbieden via het open netwerk van Glaspoort.

De werkzaamheden starten naar verwachting in het derde kwartaal van 2024. Glaspoort verzorgt in overleg met de gemeente de verdere communicatie over de aanleg en specifieke werkzaamheden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Glaspoort via www.glaspoort.nl/vragen of 088 660 1550.

Met vriendelijke groet,

Afdeling Beheer en Programmering Openbare Ruimte

Hier vindt u het bericht uit het raadsinformatiebulletin waarmee de raad geïnformeerd wordt:

 

Samenwerkingsovereenkomst voor verdere uitbreiding van glasvezelnetwerk


De uitrol van het glasvezelnetwerk draagt bij aan de aantrekkelijkheid van ’s-Hertogenbosch als werk- en woongemeente. Daarom hebben we op 18 juni 2024 een samenwerkingsovereenkomst met Glaspoort B.V. getekend.

Hiermee stimuleren we de uitrol van glasvezel en verstevigen we de regie op de aanleg.

Glaspoort is voornemens om op tien bedrijventerreinen en in delen van de woonbuurten Orthen en Maliskamp een glasvezelnetwerk aan te leggen. De beoogde uitrol biedt alle bedrijven en
inwoners in deze gebieden de mogelijkheid tot het afnemen van een glasvezelverbinding. Zij kunnen zo profiteren van snel en betrouwbaar internet.

De geplande aanleg past in onze ambitie van een gemeentebrede uitrol. Wij zien dit als een goede impuls voor de economische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen binnen de
gemeente. Dit past ook in onze ambitie van Datastad.

Door de samenwerking kunnen we efficiënt werken en beperken we de overlast tijdens de uitvoering zoveel mogelijk. Op ons verzoek heeft Glaspoort ook Orthen meegenomen in de scope omdat er vanuit deze wijk vraag was naar glasvezel. Glaspoort heeft de
inspanningsverplichting om glasvezel binnen de aangegeven gebieden aan te leggen.

Communicatie

Glaspoort verzorgt in overleg met de gemeente de communicatie naar derden over de aanleg en concrete werkzaamheden. Vanuit de gemeentelijke contacten infomeren wij de vertegenwoordigers van de betreffende bedrijventerreinen en van de buurten Maliskamp en Orthen in deze fase.

De start van de werkzaamheden is voorzien in het derde kwartaal van 2024.

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.