AED in Orthen

AED in Orthen

Collecte van 27 april tot en met 14 mei

Orthen wil een AED…. (of twee)
…doet u mee?

Geef gul aan de collectant.
Het kan ook uw leven redden

Orthenaren hebben ❤️ voor elkaar

27 april tot en met 14 mei
komen we bij u langs.

Buurtcomité Fort Orthen gaat de Hartstichting helpen bij haar missie om slachtoffers van een hartstilstand in heel Nederland binnen 6 minuten te helpen. Elke dag sterven er in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en inzet van een AED binnen 6 minuten vergroot de kans op overleving. Dankzij snelle reanimatie kunnen op die manier vele levens worden gered.

Ouder nieuws:

Bijeenkomst 28 januari 2019

Maandagavond 28 januari zijn 30 Orthenaren bij elkaar gekomen om te bekijken of we AED’s in Orthen kunnen realiseren. Orthenaren uit geheel Orthen kwamen bij elkaar met hetzelfde doel:

Een hartveilige wijk

Deze avond werd geopend door onze voorzitster Do van Dijk. Daarna was er een korte beschrijving van de huidige situatie door Wim van Hassel en een presentatie van gast-spreker Peter de Leeuw van de stichting Hartveilig Den Bosch. Verschillende onderdelen passeerden de revue. Hij vertelde over de AED en alles wat hierbij komt kijken. Over (herhalings)cursussen, over de oproepen via de app HartslagNu en gebruik en onderhoud van de AED.
Gezamenlijk hebben we bekeken waar eventueel de nieuwe AED’s geplaatst zouden kunnen worden. Rekening houdend met de 6-minuten-zone, oftewel AED’s op een afstand van elkaar in een straal van 500 meter.

Stichting Orthen Links (STOL) heeft begin januari een AED cadeau gekregen van ADHOC.
Een mooi gebaar!
Een gedeelte is nu gedekt en het zou mooi zijn als er nu nog 2 AED’s erbij zou komen, zodat er een volledige dekking in Orthen is, volgens de norm van de 6-minuten-zone.

Na afloop hebben diverse mensen zich opgegeven voor een cursus reanimeren (met AED).
Zo ook hebben zich mensen aangemeld om een inzamelingsactie te starten en sponsors te werven.

Mocht u geïnteresseerd zijn om ook een cursus reanimeren te volgen? Of als u zich wil inzetten voor de inzamelingsactie? Of wilt u een donatie doen?

Dan kunt u zich opgegeven via info@bcfo.nl

Orthenaren, laat van u horen
samen maken we van Orthen een hartveilige wijk.

Geef hier jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.