nieuws

Bericht Gemeente en Politie

Sinds 23 maart 2020 geldt het verbod op samenscholing op een openbare plaats met 3 of meer personen zonder daarbij de 1,5 meter afstand te houden! (Dit geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden). Vanaf 27 maart 2020 is het in heel Nederland mogelijk voor buitengewoon opsporingsambtenaren en politie om hierop te handhaven.

Deze regels zijn er voor uw gezondheid en die van anderen. Bekeuren is het uiterste middel en geen doel op zich. We spreken aan en waarschuwen. Maar als het niet anders kan, zullen we zeker bekeuren. De strijd tegen de verspreiding van het coronavirus moeten we met elkaar doen.

Bekeuringen bedragen:
€4.350,- (rechtspersonen)
€390,- (meerderjarigen)
€95,- (<18 jaar)

Melden overtredingen
Als je een overtreding ziet, probeer elkaar daar zoveel mogelijk op een respectabele manier op aan te spreken en neem je eigen verantwoordelijkheid. Lukt dat niet, dan hebben sommige gemeenten een meldnummer waar je de overtreding kunt melden. Het meldnummer van de gemeente ‘s-Hertogenbosch is: 073-6155555. Dit meldnummer is dagelijks bereikbaar tot 23.00 uur. Heeft uw gemeente dit niet? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Meer informatie over noodverordeningen in Oost-Brabant:
*https://www.vrbn.nl/update-coronavirus/actueel/@32028/noodverordening-27/

*https://www.vrbzo.nl/noodverordening-van-kracht-27-maart-2020/

Kijk ook voor meer informatie en of veel gestelde vragen op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland

Wij rekenen op uw medewerking en let op elkaar.

Namens de gemeente ‘s-Hertogenbosch en Politie Basisteam Den Bosch

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.