nieuws

Bericht Veiligheidsregio

Beste Brabanders,


Vanavond heeft Minister-president Rutte wederom een persconferentie gehouden. Velen van u zullen zijn boodschap gehoord hebben: de bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 28 april. Belangrijk daarbij is het devies om tijdens het komende Paasweekend en de meivakantie niet met grote groepen mensen door het land te gaan reizen. Ook dan geldt: blijf zo veel mogelijk thuis.


Het verlengen van de maatregelen met drie weken heeft grote impact op u, op uw gezin, op uw leven. Wij horen de zorgen die u heeft. Zorg over de schoolcarrière van uw kinderen, zorg over het niet kunnen bieden van een troostende schouder aan uw kwetsbare geliefden, zorg over de toekomst. Maar wij zien ook uw kracht en vindingrijkheid. Er is een groot gevoel van saamhorigheid in onze provincie. Velen van u dragen bij aan de ondersteuning van hen die in de ziekenhuizen, bij GGD ‘en, in de verpleeg- en verzorgingshuizen, op de ambulances en als huisarts aan het werk zijn, op tal van manieren.


Overal ontstaan creatieve en innovatieve ideeën die helpen bij het tegengaan van eenzaamheid of juist bijdragen aan het bestrijden van de crisis. Dat we elkaar juist ook op deze momenten weten vast te houden, is iets om trots op te zijn. Als bestuurders delen wij uw zorgen. We hebben niet op al uw vragen een pasklaar antwoord. Eén ding is zeker: we zijn met elkaar dag en nacht aan het werk om deze crisis het hoofd te bieden.


Wij zijn trots op de manier waarop onze ziekenhuizen stand hebben gehouden en hoe wij ons als Brabant solidair hebben verklaard met de rest van het land: andere regio’s met coronapatiënten die straks intensive care zorg nodig hebben, zijn in Brabant welkom.


Brabanders, wij zijn trots op hoe u in Brabant de maatregelen opvolgt: zonder morren en met oog voor uw naasten. Wij zijn trots op de veerkracht die u allen heeft getoond in deze uitzonderlijke situatie. Alleen samen krijgen we corona eronder. Wij vertrouwen erop dat het ons gaat lukken. Wij hebben vertrouwen in u.

Burgemeester Jack Mikkers (Veiligheidsregio Brabant-Noord)
Burgemeester John Jorritsma (Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost)
Burgemeester Theo Weterings (Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant)

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.