nieuws

Bezoek wethouder Geers aan Orthen

BCFO en Commissie Orthen in gesprek met wethouder Roy Geers.

Roy Geers
, wethouder (Rosmalens Belang) met de portefeuille: Wonen, Ruimtelijke ontwikkeling en Participatie en 5e loco burgemeester.

Na een kennismakingsrondje en uitleg waar wij als BCFO en Commissie Orthen ons mee bezig houden, vertelt wethouder Geers hoe hij met het project #samen met bewonersraden inhoud wil gaan geven.
Er is gesproken over hoe tot nu toe de communicatie met de gemeente is verlopen. Waar de sterke en zwakke plekken zaten en zitten. Diverse onderwerpen kwamen aan de orde.
 Er is veel discussie geweest over de manier van communiceren met elkaar. Ook zijn de hete hangijzers in Orthen (o.a. voetgangersbrug, oude pand van Zayaz en JumpXL) diepgaande besproken. We hebben duidelijk aangegeven dat de gemeente hier duidelijk te kort schiet in de communicatie richting Orthen. De heer Geers geeft toe dat deze voorbeelden niet de schoonheidsprijs verdienen. De wethouder belooft beterschap, maar onderstreept nog wel dat de gemeente is gebonden aan allerlei regel- en wetgeving.

Met zijn persoonlijke inzet voor het project #samen wil de wethouder de samenwerking tussen de bewonersraden en de gemeente verbeteren, om de opgaven die er in de komende decennia zijn, goed te kunnen volbrengen.
Hoe zorgt de gemeente dat de communicatiestroom optimaal is? Hoe kan de gemeente de bewonersraden verder versterken? Dit zijn enkele vragen waar de heer Geers mee aan de slag wil.
 Het streven van de heer Geers is om dit samen met de bewonersraden op te pakken en opnieuw vorm te geven.

We hebben de intentie uitgesproken dat we open staan om deze uitdaging #samen aan te gaan.

Leden van de Commissie uit de Ingezetenen van de Afdeling Orthen,
Bestuur BCFO.

 

Vlnr: Adri Heijmans (CO), Rens Jeunink (wijkmanager Orthen), Roy Geers (wethouder), Wim van Hassel (BCFO en CO), Martin Schuurmans (CO) en Do van Dijk (BCFO). Do staat niet op de foto, zij was de fotograaf.

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.