nieuws

Burgemeester aan het woord

Lieve inwoners van ‘s-Hertogenbosch,

Voelt het voor jullie ook alsof dat je met een marathon bezig bent? Ook al heb ik geen ervaring met deze sport, toch moet ik er aan denken in deze tijd dat we met elkaar de coronacrisis doorgaan.

Waarom? Omdat een marathon voelt als een lange tocht, kan ik me zo voorstellen. Een tocht die een lange adem vraagt. Iets waar je doorzettingsvermogen voor nodig hebt. Een loop waar je ook mensen om je heen hebt, die je helpen om vooruit te komen. Net als de situatie waar we nu in leven.

Ik ben enorm trots op al die mensen in ’s-Hertogenbosch die ons helpen door deze periode te komen.

Dan denk ik aan al die mensen die iedere dag bezig zijn om patiënten, ouderen en kwetsbaren te verzorgen en te helpen. Dan denk ik aan al die mensen die iedere dag bezig om zo goed mogelijk onze samenleving draaiende te houden. Omdat het hun werk is of omdat ze zich als vrijwilliger inzetten.

Ik denk ook zeker aan jullie: De inwoners van ’s-Hertogenbosch die iedere dag de maatregelen die we met elkaar hebben afgesproken, zo goed volgen. Ook de extra maatregelen gelden die sinds 23 maart.

Blijf zoveel mogelijk thuis, houd je aan de afstand van 1,5 meter en was regelmatig je handen. Dit naast de maatregelen die we al wat langer kennen.

Die maatregelen zijn nodig om het coronavirus af te remmen. Het is ook nodig dat we ons allemaal aan die maatregelen te houden. Blijf dat ook doen! Want, alleen samen gaat het ons lukken het virus en de gevolgen ervan te keren.

We bevinden ons een ontzettend vervelende situatie. Veel mensen hebben zorgen. Over bijvoorbeeld de ziekte, financiële gevolgen en over hoe lang deze crisis nog duurt. Allemaal heel begrijpelijk. Dat zijn ook vragen waar mijn collega-bestuurders en ik ons mee bezighouden. Iedere dag.

Ik vraag jullie vertrouwen te hebben. Vertrouwen dat we deze crisis samen aankunnen. Vertrouwen in de maatregelen die genomen worden.

Dit is het moment waarop wij als samenleving als een moeten optrekken. De fysieke afstand tussen mensen is misschien nog nooit zo groot geweest als nu. Tegelijk zie ik een enorme saamhorigheid. Het sociale hart dat ’s-Hertogenbosch kenmerkt, klopt hard. Misschien nog wel harder dan ooit tevoren.

We staan nu voor de grote uitdaging om dat hart kloppend te houden. Want deze crisis is als een marathon. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Samen gaan we deze marathon winnen.

Jack Mikkers,
Burgemeester ‘s-Hertogenbosch

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.