BIN nieuws

Criminaliteit op het internet

Als Nederlanders zitten we veel op internet en doen we veel op internet. Dat maakt je ook kwetsbaarheid voor cybercriminelen. Een voorbeeld is dat hackers je accounts misbruiken. Of het nu om je werk- of privé-accounts gaat, criminele hackers passen dezelfde technieken toe om je wachtwoord te kraken en binnen te komen. Zijn ze binnen? Dan kunnen de gevolgen groot zijn. Hackers kunnen je geld en persoonlijke gegevens stelen, je social media-account overnemen of aankopen doen in je favoriete webwinkel.

Net zoals je ook maatregelen neemt om een woninginbraak te voorkomen is het ook belangrijk om veilig op internet te gaan en je accounts te beschermen. Om de kans te verkleinen dat een hacker je wachtwoord kraakt zijn er een aantal tips:

  • Het beste wachtwoord is compleet willekeurig.
  • Hoe langer het wachtwoord, des te sterker.
  • Gebruik voor ieder account een ander wachtwoord.
    Alle tips in één keer toepassen? Gebruik dan een wachtwoordmanager.
  • Gebruik daar waar kan een 2FA of MFA.

Op www.veiliginternetten.nl vind je eenvoudige uitleg en meer tips over het veilig gebruik van internet.

Dan is er nog een zeer uitgebreide site over diverse vormen van cybercriminaliteit. Hier wordt duidelijk uitgelegd welke vorm en wat je er eventueel aan/tegen kan doen:

https://www.vpngids.nl/veilig-internet/cybercrime/

Wat is 2FA en MFA?

2FA (“twee-factor-authenticatie”) is een manier om extra beveiliging toe te voegen aan uw online accounts door twee verschillende soorten informatie te vragen om te bewijzen dat u bent wie u zegt dat u bent. MFA (“multi-factor authenticatie”) is als 2FA, maar in plaats van slechts twee factoren, moet u drie of meer verschillende soorten informatie verstrekken om uw identiteit te bewijzen.

One Comment

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.