nieuws

cyber en digitale veiligheid

Het is deze week de ‘Week van de Veiligheid’. In dat kader worden deze week een viertal talkshows georganiseerd. maandag 11 oktober stond het thema ‘cyber en digitale veiligheid’ centraal. Een korte terugblik: 

Cyber crime is criminaliteit die zich richt op computersystemen. En gedigitaliseerde criminaliteit is criminaliteit die zich steeds meer digitale componenten krijgt, zoals phishing e-mail. Een phishing e-mail is een e-mail die verzonden wordt door oplichters om de ontvangers van de e-mail te misleiden. Iedereen kan hier slachtoffer van worden. Ondernemers kunnen met hun bedrijf in groot gevaar komen wanneer ze te maken krijgen met ransomware. Dat is een soort gijzelsoftware. Veel bedrijfsprocessen gaan digitaal, waardoor alles voor dagen stil komt te liggen door ransomware.

Doe altijd aangifte als je te maken krijgt met digitale criminaliteit. Hier kan de politie iets mee door de ‘grote boef’ te vangen. 

Tips:
– Zorg voor een lang wachtwoord of zin met tweestapsverificatie
– Maak voor ieder account een ander wachtwoord. Dit kan door een wachtwoordmanager, zie link: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/wat-een-wachtwoordmanager/
– Installeer de nodige updates voor extra veiligheid.
– Maak back-up’s
– Breng je kwetsbaarheden in kaart.
– Zorg dat je je medewerkers ook betrekt in de digitale veiligheid van het bedrijf.

Ben je gehackt? Ga dan naar

www.hackhelpdesk.nl

Meer informatie? Ga dan naar

www.digitaltrustcenter.nl

Wil je zelf de talkshow terugkijken?

www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.