nieuws

De Bossche Bespaar Karavaan

Reizend wijkevent De Bossche Bespaar Karavaan komt naar inwoners toe met bespaartips voor geld en energie 

Door de stijgende energieprijzen in combinatie met de inflatie wordt het voor veel inwoners van ‘s-Hertogenbosch steeds moeilijker om iedere maand rond te komen. Ook weten ze niet altijd waar ze hun met vragen en zorgen terecht kunnen. Reden voor maatschappelijke partners uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch om inwoners te gaan helpen. Zij bundelen hun krachten in De Bossche Bespaar Karavaan en komen naar de inwoners toe met advies en hulp tijdens een informatief middagprogramma in de wijk. Daar kunnen inwoners al hun vragen stellen die gaan over het besparen van geld en energie. Zodat zij minder financiële zorgen en stress hebben, en meer rust krijgen in hun leven.

Wethouder Mike van der Geld (energietransitie): “We komen naar u toe deze winter! Van antwoord op vragen over hoe je radiatorfolie goed aanbrengt, tot antwoord op vragen over op welke regelingen je recht hebt. Het komt allemaal aan bod tijdens De Bossche Bespaar Karavaan. Een bijzonder mooi en sterk initiatief waarin we de kracht van onze stad laten zien. De kracht van samen. Samen werken om de gevolgen van hoge energieprijzen en oplopende rekeningen het hoofd te bieden. Om de onrust en onzekerheid die daar uit voortkomt bij mensen te verminderen. Op zo’n negen plekken in de gemeente gaan we langs, om zo dichtbij mogelijk hulp te bieden. Ik hoop echt dat we met al onze partners in de stad zoveel mogelijk mensen verder kunnen helpen.”

De Bossche Bespaar Karavaan

De Bossche Bespaar Karavaan is een reizend, informatief pop-up wijkfestival voor inwoners van ‘s-Hertogenbosch. Ze krijgen er advies over hoe ze (meer) geld kunnen besparen. De Bossche Bespaar Karavaan brengt deze nuttige informatie naar de inwoners toe met een informatiemarkt in wijkgebouw, buurtcentrum of dorpshuis. Zij hoeven zo niet zelf op zoek naar instanties voor antwoorden, maar krijgen deze op één locatie bij De Karavaan. Inwoners kunnen bijvoorbeeld vragen stellen als: ‘Ik kan mijn rekeningen niet meer betalen, wat moet ik nu doen?’ en ‘Heb ik recht op toeslagen en hoe moet ik deze aanvragen?’. Ook voor hulpvragen over het verduurzamen van hun woning kunnen bezoekers terecht. 

De Bossche Bespaar Karavaan biedt naast een informatiemarkt ook een ‘Bespaar Show’, onder leiding van Theo Verbruggen. In deze talkshow gaat hij in gesprek met maatschappelijke partners en kunnen bezoekers leuke prijzen winnen. Ook is er ook een goochelaar en is er een gratis kop koffie en een lekkernij.

Start in de Haren, Donk en Reit

De Karavaan bezoekt vanaf eind januari en in februari negen buurten in ’s-Hertogenbosch. Iedere vrijdag en zaterdag strijkt de Karavaan neer in een wijkgebouw, buurtcentrum of dorpshuis. De eerste editie is op vrijdag 20 januari in de BBS Haren, Donk en Reit. De Karavaan sluit af op zondag 12 februari in SCC De Helftheuvel. Iedereen is daar én op de andere locaties welkom van 12.00 tot 16.00 uur voor handige tips en adviezen die gaan over ‘besparen’. De route van De Bespaar Karavaan:

DatumBuurtLocatie
Vrijdag 20 januariHaren, Donk en ReitBBS Haren, Donk en Reit
Zaterdag 21 januariHambakenBuurtcentrum Noorderpoort
Vrijdag 27 januariMaaspoortSCC De Schans
Zaterdag 28 januariRosmalenDe Kentering
Vrijdag 3 februariZuidBBS Nieuw Zuid
Zaterdag 4 februariDe MuntelWijkgebouw De Slinger
Vrijdag 10 februariNulandGemeenschapshuis De Meent
Zaterdag 11 februariAa-wijkWijkcentrum De Stolp
Zondag 12 februariWestSCC De Helftheuvel

Samen helpen we elkaar vooruit
Het lijkt een taboe te zijn om open te praten over geldzorgen of problemen. Met de Karavaan willen we dit taboe kleiner maken. Om inwoners goed te kunnen helpen is de samenwerking tussen maatschappelijke partners onmisbaar. Daarom zijn bij de informatiemarkt van De Bossche Bespaar Karavaan maatschappelijke partners aanwezig om inwoners persoonlijk advies te geven over slimme besparingen. Denk hierbij o.a. aan: Brabant Wonen, Zayaz, Farent, Eerste Hulp Bij Geldzaken, Essent en Rabobank.

Bellen voor hulp

Inwoners die niet bij de Bespaar Karavaan kunnen langskomen of na hun bezoek nog vragen hebben, kunnen voor passend advies contact opnemen met het gemeentelijk contactcentrum van de gemeente ’s-Hertogenbosch: (073) 615 51 55. Dat is gratis en vrijblijvend. 

Meer informatie

Actuele informatie over De Bossche Bespaar Karavaan is te vinden op: www.debosschebespaarkaravaan.nl en op de social media kanalen Facebook en Instagram (@debosschebespaarkaravaan).

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.