nieuws

Do van Dijk nieuwe ‘Prominent van Orthen’

Do van Dijk nieuwe ‘Prominent van Orthen’

In Orthen wordt sinds 1977 elk jaar een inwoner benoemd tot Orthense Prominent. Deze titel wordt gegund aan iemand die een belangrijke rol heeft (vervuld) binnen de Orthense gemeenschap, in bijvoorbeeld het verenigingsleven, als vrijwilliger of hulpverlener.

De inwoners van Orthen mogen jaarlijks een kandidaat voordragen en de zittende prominenten selecteren en benoemen vervolgens een nieuwe prominent. Een mooie traditie.

Dit jaar valt de eer te beurt aan Do van Dijk.
Al bijna 20 jaar maakt Do zich sterk voor de leefbaarheid binnen de wijk. Op vele manieren.
 Zo startte zij Buurtcomité Fort Orthen op, waarin ze de rol van voorzitster vervult. Vanuit deze functie onderhoudt ze contacten bij de gemeente en diverse partijen binnen Orthen. Binnen het buurtcomité houdt zij zich ook bezig met het organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten. In 2015 maakte zij zich ook verdienstelijk door het mede organiseren van de festiviteiten rondom Orthen 1200. Van Dijk was ook kartrekker bij de organisatie en uitvoering van de Kermis en de Kunstkamers, die in dat feestjaar plaats vonden. Tevens is zij al heel wat jaren vertegenwoordiger van Orthen bij ‘Wijktafel Noord’ en heeft hier een adviserende rol.

Een enthousiast, stimulerend, inspirerend, gedreven en gemotiveerd persoon, met een warm hart voor Orthen. Haar titel is welverdiend dus!

Op carnavalsmaandag 12 februari om 11.11 uur zal Do van Dijk geïnstalleerd worden als de Prominent van 2018, in het Nico Schuurmanshuis te Orthen, op het terrein van Fort Orthen aan de Ketsheuvel.

U bent van harte welkom

 

Do van Dijk Prominent 2018

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.