koningsdag nieuws

Fotoverslag Koningsdag 2024

Het weerbericht bood geen eenduidige voorspelling, maar uiteindelijk werden we slechts twee keer verrast door een buitje. Het eerste buitje bracht echter wel enige verandering met zich mee. Het optreden van de Orthense Harmonie en de vrolijke stoet van kinderen op versierde fietsen moesten worden aangepast vanwege de regen. Gelukkig bleven de muziekinstrumenten gespaard. De kinderen fietsten rond het Nico Schuurmanshuis, terwijl ondertussen de Orthense Harmonie hun repertoire speelde onder de overkapping, aan de achterzijde. Ook werden kleedjes uitgespreid langs het pad, voor de verkoop van spulletjes.

Nadat de bui was overgetrokken, werden de Oudhollandse spellen klaargezet en kon het feest weer verdergaan. Gedurende de hele dag was er een levendige sfeer van mensen die kwamen en gingen. Mensen ontmoetten elkaar, voerden gesprekken en verstevigden banden. Later in de middag kwam er nog een kort buitje over, waardoor de houten spellen even moesten schuilen onder een oranje dekzijl.

Ondanks de sporadische regenbuien werd het een geslaagd en gezellig feest, waarbij Orthen samenkwam om Koningsdag te vieren.

Klik op de foto voor het gehele fotoverslag:

Foto’s: Wim van Hassel

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.