nieuws

In 20 seconden is je auto leeg!

Week 41 staat ieder in het teken van veiligheid. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Wij besteden dit jaar aandacht aan autoinbraken. Dat is een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Autoinbraken geven mensen een gevoel van onveiligheid. Dat willen we voorkomen. Het aantal dat jaarlijks wordt gepleegd, moet omlaag.

Spiegelhanger
Daarom hebben we een spiegelhanger gemaakt. Die kunnen inwoners aan hun autospiegel hangen. Met de boodschap voor de inbreker dat de auto leeg is. We willen inwoners er ook bewust van maken dat een inbreker maar erg weinig tijd nodig heeft. In minder dan 20 seconden wordt een ruitje ingetikt, de auto geopend en doorzocht!

De spiegelhanger kunnen inwoners binnenkort krijgen bij de Buurttent, buurtpreventieteams en via wijkagenten.
Wat wordt uit auto’s gestolen?
Alles wat voor de hand ligt en snel kan worden verhandeld. Laptops, tablets, smartphone’s en digitale camera’s zijn favoriet. Maar ook andere elektronica trekt de autoinbreker aan: navigatiesystemen, dure koptelefoons, DVD spelers en spelcomputers worden vaak gestolen. Er zijn ook andere spullen die vaak in de auto liggen en populair zijn bij de snelle dief. Dat zijn bijvoorbeeld tankpassen, gereedschap, dure kleding, boodschappen, tassen en hele koffers.
Samen zien we meer
Iedereen vindt prettig wonen belangrijk. Dat begint bij een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. Het gaat de laatste jaren steeds beter met de veiligheid in ‘s-Hertogenbosch. Ten opzichte van 2013 voelen inwoners zich veiliger. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2016 van de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Om die veilige omgeving te realiseren, werken verschillende partners samen. Dat zijn onder andere politie en gemeente. Ook inwoners zijn enorm belangrijk om bij te dragen aan veiligheid. Wil je meer weten of kijken hoe jij kan helpen? Kijk dan op https://www.s-hertogenbosch.nl/samenzienwemeer.html

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.