nieuws

Informatie Burgemeester

Beste inwoners,

Het coronavirus heeft Nederland én ’s-Hertogenbosch in zijn greep. Het virus raakt ons allemaal. We zien allemaal de gevolgen hiervan. Ook mijn collega bestuurders en ik zien dat. En het houdt ons natuurlijk bezig.

Niet alleen zijn verschillende mensen ziek. De corona crisis heeft ook enorme maatschappelijke en economische gevolgen. Het publieke leven is zo goed als stil komen te liggen. Dat merkt u ook. Die stilte is anders dan we gewend zijn in gastvrij ’s-Hertogenbosch. Want ontmoeting zit in ons DNA.

Blijf maatregelen uitvoeren
Mijn dank aan de inwoners dat jullie de maatregelen serieus nemen, en er gehoor aan geven. Ik wil u ook vragen dat vooral te blijven doen. Schud geen handen. Hoest in uw elleboog, was uw handen regelmatig en gebruik papieren zakdoekjes. Blijf thuis werken als het kan. Mijd sociale contacten, en houd anderhalf meter afstand van elkaar. Deskundigen vertellen ons dat deze maatregelen echt helpen om het virus tegen te gaan.

Zorg voor elkaar
Er is een enorme saamhorigheid en veerkracht in ’s-Hertogenbosch. Dat vind ik fantastisch om te zien. Het grote sociale hart van ’s-Hertogenbosch blijft onverminderd kloppen. Laten we oog houden en zorgen voor elkaar. Voor de mensen in uw eigen omgeving. Ik wil u ook vragen wat verder te kijken, als dat kan.

Misschien kunt u iemand helpen die alleen is, en deze dagen minder contact met andere mensen kan hebben. Dat kan al een kort (beeld)telefoontje of een mail zijn. Het is voor iedereen een andere periode dan we gewend zijn. Maar voor mensen die alleen zijn, nog wat lastiger.

Ik wens de mensen die ziek zijn veel beterschap en een snel herstel! Samen komen we deze moeilijke periode te boven, en klopt ons sociale hart en levendig gastvrij ’s-Hertogenbosch straks weer zoals we dat kennen!.

Jack Mikkers,
Burgemeester ‘s-Hertogenbosch

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.