nieuws

Kruising wordt aangepakt

Buurtcomité Fort Orthen was al jaren bezig om de veiligheid van onze schoolgaande kinderen te verbeteren. Nu heeft het uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen.

Kruising Schanswetering met de Rompertsebaan wordt aangepakt. De verschillende verkeersstromen worden gescheiden.
Nu is het onoverzichtelijk en moet je veel soorten verkeer uit verschillende richtingen in de gaten houden. Dit gaat veranderen.

Fietspad wordt verlegd aan beide zijdes, zodat er ruimte ontstaat voor een “tussen stap” bij de oversteek:
Voetgangers steken eerst het fietspad over. Daarna kunnen ze situatie opnieuw bekijken voor het autoverkeer van een zijde. Dan komen ze in de middenberm. Hier hebben ze weer overzicht op het autoverkeer wat vanaf de andere zijde komt. Dan kan je oversteken. Hier kom je weer op een veilige haven, waar je kan bekijken of er geen fietsers aankomen, zodat je veilig over kan steken.

Voor de fietsers, vooral voor de elektrische fietsers, wordt de snelheid er uit gehaald, doordat het fietspad meer slingert.
Voor de overstekende fietsers is het ook overzichtelijker geworden door het scheiden van de verkeersstromen. Er zijn het midden zijn vakken gemaakt, voor een veiligere opstelling.

Voor de auto’s wordt het ook overzichtelijker. Komend vanaf de Schanswetering moeten ze eerst wachten voor het fietspad. Dan moeten ze voorsorteren en wachten voordat ze de Rompertsebaan op kunnen rijden of oversteken. Bij de oversteek is voldoende ruimte om te wachten, om vervolgens in te kunnen voegen.
Auto’s die van de Rompertsebaan komen en de Schanswetering op willen rijden, hebben meer zicht op het fietspad. Ze moeten wel voorrang verlenen aan de fietsers.

Hierbij een tekening van de nieuwe situatie:

De werkzaamheden starten op 2 april aanstaande en zullen naar verwachting tot 1 juli duren.

Er wordt binnenkort nog een brief verspreidt met meer informatie.

3 Comments

  1. Mooi dat deze situatie nu eindelijk eens aangepakt wordt. Ook ik heb hier de afgelopen jaren regelmatig over gecommuniceerd met de gemeente.
    Dan nu nog het fietspad langs de westkant van de Rompertsebaan aanpakken. Zolang ik weer in Den Bosch woon, is er niets aan onderhoud verricht. Heel veel klinkerstroken en door wortels omhoog geduwd asfalt. I

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.