nieuws

Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto

Van januari tot en met mei registreerde de politie ruim 3550 autodiefstallen. Dat is een vijfde meer dan dezelfde periode vorig jaar. Het aantal auto-inbraken steeg nog harder. De eerste vijf maanden vonden er ruim 17.161 diefstallen in auto’s en andere motorvoertuigen plaats. 

De meest gewilde auto bij autodieven zijn: Volkswagen Golf en Polo, Fiat 500, Renault Clio en Toyota Rav4. 

Onbeheerd achterlaten van auto
De toename van het aantal autodiefstallen komt volgens verzekeringsbedrijf Interpolis, doordat veel meer mensen naar hun werk gaan en hun auto daarbij onbeheerd achterlaten. Zij laten vaak waardevolle spullen in hun auto achter omdat ze maar een korte stop maken. Inbrekers slaan razendsnel toe. 

Contactloos de auto openen
Heeft u een zogenaamde ‘keyless entry’? Let dan extra goed op. Automobilisten lopen daardoor twee keer zoveel risico op autodiefstal en inbraak. Dieven kunnen met behulp van apparatuur het signaal van de autosleutel traceren en de auto op afstand openen. 

Tips tegen inbraak en/of diefstal:
– Neem uw spullen mee en maak van kostbare spullen foto’s en registreer het serienummer.
– Eigenaren met een keyless entry wordt aangeraden een beschermhoesje te gebruiken die het signaal blokkeert. Als je geen hoesje gebruikt, leg dan de autosleutel minimaal zes meter van de voordeur.

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.