nieuws

Let een beetje extra op elkaar

Bericht van de gemeente

Gespannen thuissituaties door coronamaatregelen

Blijf zoveel mogelijk thuis,’ luidt één van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar niet iedere thuissituatie is even fijn. Kinderen, volwassen en ouderen die te maken hebben met huiselijk geweld kunnen dan minder goed even weg uit huis. Daarom is juist in deze tijd jouw rol als omstander extra belangrijk.


Wat gebeurt er?
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden er allerlei maatregelen getroffen. Scholen zijn gesloten, er wordt opgeroepen om thuis te werken en evenementen en bijeenkomsten worden afgelast. Veel mensen maken zich zorgen en gezinsleden brengen meer tijd met elkaar door. Er kan een gespannen sfeer ontstaan, waardoor huiselijk geweld kan toenemen.


Wat kun jij doen?
In deze tijd is het belangrijk om extra aandacht te hebben bij je vermoedens van huiselijk geweld. Let op de signalen, ga in gesprek of vraag om advies en hulp als je je zorgen maakt. Bel bij direct gevaar altijd 112. Gaat het niet goed in je eigen gezin? Of ben je zelf slachtoffer van mishandeling? Dan kun je via 0800-2000 bij Veilig Thuis terecht voor advies en hulp.

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.