nieuws

Nagekomen bericht overleden man

Nieuwsbericht

Overleden man in het park

Donderdag 16 januari is in het park (Schanswetering) een overleden man gevonden. Het gaat om een dakloze man die al enige tijd dag en nacht in het park verbleef.

Er zijn in die periode meerdere bewoners geweest die zich bekommerd hebben om de man. Die sociale betrokkenheid vinden we een groot goed. De man heeft onder andere dekens en voedsel ontvangen van buurtbewoners.

We (Farent sociaal werk, politie, gemeente) hebben ook geprobeerd deze man te helpen. Wegens de privacy van deze meneer kunnen we niet ingaan op alles wat er aan contact en hulp is geweest.

Wel is duidelijk dat de man dakloos is gebleven. We vinden het verdrietig dat hij is overleden. Net als sommige buurtbewoners, willen we weten hoe het zover heeft kunnen komen dat de man in het park is overleden. We zijn daarover in gesprek om dat uit te zoeken.

Ook meldde de gemeente de gebeurtenis als calamiteit bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Vanuit de gedachte om ook een onafhankelijke partij te laten kijken naar wat is voorgevallen.

We spreken met u af dat als we meer weten, u verder informeren.

Annie van den Heuvel
manager Breed Welzijn bij Farent

Buurtteam Maaspoort / Empel

Buurtteam Hambaken / Orthen / Buitenpepers

Buurtteam Haren / Donk / Reit / Slagen / Herven / Rompert

Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA  ’s-Hertogenbosch

tel: 0880237500

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.