nieuws

Nieuws van de San Salvator gemeenschap

De dagen worden korter en we leven toe naar het kerstfeest en het nieuwe jaar. Met kerstmis vieren we de geboorte van Jezus. De San Salvator bouwt dagcentrum Eygenweg om tot een ruimte waar we samen kerstmis kunnen vieren.


Op zaterdag 24 december staat het geboorteverhaal centraal. Om 18.00 uur vertellen we het verhaal aan kinderen en zingen we bekende kerstliedjes. Kinderen mogen verkleed komen als een figuur uit het kerstverhaal en spelen een actieve rol in het verhaal. Aan het einde van deze bijeenkomst is een traktatie omdat het feest is. Om 20.00 uur is er een mooie eigentijdse viering waarin we ook stilstaan bij het kerstverhaal. Franneke Hoeks is de voorganger in deze viering en koor Melodiek zingt de sterren van de hemel.

Op eerste kerstdag is er om 10.30 uur een viering in Cello. Truus van Kaam is dan voorganger en er wordt samen gezongen.

Op zondag 31 december bent u om 19.00 uur welkom om op meditatieve wijze het oude jaar af te sluiten. Ook deze viering vindt plaats in dagcentrum Eygenweg.

In het nieuwe jaar staat er ook het nodige te gebeuren in de San Salvatorgemeenschap. We mogen op 14 januari Daniëlla Martina als nieuwe pastor van de gemeenschap verwelkomen. We zijn blij met de uitbreiding van ons pastorale team.

In de afgelopen maanden hebben we een keer per maand een bijeenkomst georganiseerd onder de noemer Zondag Anders. Een maal per maand geen viering in de traditionele zin van het woord, maar een verhaal of thema dat ons raakt of inspireert. We spraken bijvoorbeeld over pelgrimeren, over de Taizé-gemeenschap en over euthanasie. Het is mooi dat we op deze zondag-anders-bijeenkomsten ook veel andere mensen mogen verwelkomen. Ook in 2024 gaan we deze bijeenkomsten organiseren. De eerste zondag anders in 2024 is op zondag 21 januari. Dan zal Esther Tetteroo vertellen over zorg voor mensen met dementie. U bent om 10.30 uur welkom in Dagcentrum Eygenweg. Om 11.30 is er koffie en thee en ruimte om met elkaar na te praten wat u hoorde. In de loop van 2024 zijn er meer zondagen anders. De data hiervan kunt u vinden op onze website.

Ieder jaar organiseren we een benefietconcert onder de naam Ratatouille. U kunt zondag 21 april 2024 alvast in uw agenda noteren. In de middag bent u welkom in Dagcentrum Eygenweg voor een feestelijke en muzikale middag. Als het programma bekend is kunt u dat natuurlijk lezen op onze website.

Wist u dat de San Salvatorgemeenschap in 2024 alweer 12 ½ jaar viert in Dagcentrum Eygenweg? Op zondag 12 mei zullen we bij deze mijlpaal stilstaan.

De San Salvatorgemeenschap biedt kinderen in de basisschoolleeftijd in 2024 weer de mogelijkheid om hun eerste communie te doen. Tijdens de voorbereiding op de eerste communie nemen we kinderen mee in de wereld van geloven: een wereld van bijzondere verhalen, rituelen en samen nadenken over wat voor ieder van ons belangrijk is. De voorbereidingsbijeenkomsten voor kinderen en ouders, vinden plaats op vier zaterdagochtenden (6 april, 20 april, 18 mei en 8 juni) in Dagcentrum Eygenweg, Van der Eygenweg 1 in ’s-Hertogenbosch. Op zondag 9 juni vindt om 10.30 uur de viering van de eerste communie plaats. De voorbereiding wordt gedaan door Franneke Hoeks en de kosten bedragen € 50,- per kind. U kunt uw kind opgeven door een mail te sturen naar info@sansalvatorgemeenschap.nl

U bent iedere zondag welkom bij onze vieringen in de Dagcentrum Eygenweg in ‘s-Hertogenbosch. Op de eerste en derde woensdag van de maand staat tussen 10.00 en 11.30 uur de koffie voor u klaar in onze ontmoetingsruimte in Ordune, Schaarhuispad 131.

Wie weet zien we elkaar tijdens een van de activiteiten van de San Salvator!

Franneke Hoeks 
Meer informatie is te vinden op

www.sansalvatorgemeenschap.nl

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.