nieuws

Preventief bericht Politie

Preventief bericht Noord:
 
In diverse steden en wijken, waaronder onze wijk zijn klussende, Engelssprekende oplichters actief. De politie heeft diverse klachten van bewoners ontvangen. Sommige mensen moesten grote bedragen betalen terwijl de werkzaamheden niet goed uitgevoerd waren. Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden, zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. 
Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt. Wij adviseren dan ook om niet in zee te gaan met de Engelssprekende klussers, die vaak rijden in bestelbusjes. De politie werkt aan de aanpak van deze reizende klusjesmannen. Daarbij is informatie van gedupeerden en ook van bewoners die deze klussers zien, voor de politie van groot belang!
 
Advies van de politie
Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd of bent u slachtoffer geworden van deze klussers, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens of maak foto’s. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig.
 
Tips ter voorkoming van oplichting
De politie krijgt met enige regelmaat meldingen over deze Engelssprekende klussers die slecht werk leveren voor te hoge prijzen. De politie adviseert niet in zee te gaan met klusbedrijven die aan de deur hun diensten aanbieden. Zoek zelf een bedrijf en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk. Weet met wie u in zee gaat. Vraag bijvoorbeeld na of een bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zoek op internet naar het bedrijf en check referenties. Op die manier verkleint u de kans aanzienlijk op teleurstelling of zelfs oplichting.
 

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.