nieuws

Preventietips fietsendiefstal

Voor velen is de zomervakantie (bijna) voorbij en gaan weer meer de fiets gebruiken. Om te voorkomen dat uw fiets gestolen wordt zijn hier een aantal preventietips:

  1. Zet uw fiets in een bewaakte stalling als daar de mogelijkheid voor is. Voor informatie over fietsenstallingen in de binnenstad kunt u kijken op: https://www.denbosch.nl/nl/parkeren/fietsenstallingen-den-bosch
  2. Gebruik minimaal twee verschillende sloten, bijvoorbeeld een ringslot, een beugelslot en/of een kettingslot. Dit werkt vertragend en veel dieven zijn gespecialiseerd in één soort slot. Gebruik een slot met een keurmerk, hierdoor wordt het een dief nog lastiger gemaakt.
  3. Verbindt uw fiets met een slot aan iets vast zoals een fietsenrek. Hierdoor kan de fiets niet worden meegenomen naar een plek waar de dief op zijn gemak te werk kan gaan.
  4. Zet uw fiets nooit alleen aan het voorwiel vast. Dieven halen het voorwiel los en nemen het frame mee.
  5. Noteer altijd uw framenummer. Het framenummer maakt uw fiets uniek en daarmee kunt u aangifte doen bij de politie. Voor informatie over waar uw framenummer te vinden is kunt u kijken op: https://centrumfietsdiefstal.nl/faq

Is uw fiets toch gestolen doe dan altijd aangifte bij de politie. De gegevens van uw fiets komen dan in het fietsendiefstalregister te staan. Hierdoor kan uw fiets mogelijk terug gevonden worden.

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.