nieuws

Samen maken we de wijk Noord veiliger

Verbeteren van de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners. Dit vraagt om maatwerk per wijk. We gaan hierover in gesprek met inwoners en organisaties in Noord (Hambaken, Rompert, Haren, Slagen, Reit, Donk, Buitenpepers, Herven, Morgen en Orthen).

Burgemeester Jack Mikkers: “We willen graag van inwoners horen hoe zij tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken. Zo kunnen we samen Noord nog veiliger maken. We deden dit al eerder in andere wijken. Inwoners noemden onderwerpen die ze belangrijk vinden en dachten mee over een geschikte aanpak. Ik hoop dat ook in Noord veel inwoners mee gaan doen.”

Onderzoek en bijeenkomst

We nodigen inwoners uit om een korte vragenlijst in te vullen. Deze staat op www.s-hertogenbosch.nl/veiligheidsplan.

Als de resultaten bekend zijn, komt er een bijeenkomst over wat er speelt in de wijk. Wijkbewoners zien wat het onderzoek zegt over de veiligheid in Noord. Ze kunnen dit aanvullen met hun eigen beleving en ervaringen. Zo kunnen de gemeente en de politie samen met inwoners bepalen waar met voorrang aandacht naartoe moet. Denk bijvoorbeeld aan auto- of woninginbraak, geweld en jeugdoverlast.

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.