nieuws

Schaapskooi afgebrand

Afgelopen nacht is de schaapskooi op het Fort terrein naast de Fort toren in Orthen afgebrand.

Foto Joost Beers

De schaapskooi werd, zoals het woord het al zegt, vroeger voor de schapen gebruikt als nachtverblijf en voederplaats. De schapen graasden op Fort terrein, zodat het gras kort gehouden werd.
Daantje Maartens heeft jaren lang voor de schapen gezorgd en beheerde de schaapskooi.

Maar nu stond de schaapskooi al enige jaren ongebruikt leeg. Er werd onofficieel gebruik van gemaakt door jongeren en een dakloze. Dit zorgde voor overlast en onveiligheid.
BCFO, Commissie Orthen en NSH hebben geprobeerd om een oplossing te zoeken en zijn in contact gegaan met de politie, Boa’s, gemeente en jongerenwerk.
Zodat er een goede oplossing zou komen voor alle partijen.

Afgelopen nacht, rond de klok van 2.00 uur is waarschijnlijk de brand aangestoken in de schaapskooi. Volgens de brandweer was er asbest aanwezig. De brandweer heeft de schaapskooi gecontroleerd laten uitbranden. Het was niet meer te redden.

Foto Joost Beers

Van de gemeente mocht de Schaapskooi opgeruimd worden, maar dat moest Orthen ZELF betalen. Hier waren alle betrokken partijen vanuit Orthen het natuurlijk niet mee eens. Nu duurde de situatie al zolang, dat nu uiteindelijk het probleem opgelost is.
Helaas niet op de manier zoals we die voor ogen hadden.

Foto Joost Beers

Er wordt dringend verzocht door de brandweer om weg te blijven bij de schaapskooi, omdat er door de brand overal asbest verspreid ligt.

NSH, Handboogvereniging en de Fort toren zijn gewoon toegankelijk.

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.