nieuws

Voorkom een kater!

Ieder jaar met carnaval zijn er carnavalsvierders die het slachtoffer worden van woninginbraak, zakkenrollerij of diefstal. Niets is zo vervelend als een leuke dag af te moeten sluiten met een kater.

Uiteraard doen wij onze uiterste best om de daders te pakken maar u kunt zelf ook iets betekenen in het voorkomen van deze strafbare feiten

Enkele tips om een inbraak te voorkomen:

1.     Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Kijk op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor advies.

www.politiekeurmerk.nl

2.     Doe de voordeur en achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minimaal één keer om. Zo kunnen inbrekers de deur niet met een stukje plastic openmaken. Haal de sleutel altijd uit het slot. Hiermee voorkomt u dat een inbreker met een handigheidje de sleutel aan de binnenkant kan bedienen.

3.     Zorg dat inbrekers zich niet kunnen verstoppen bij uw huis. Snoei struiken of haal ze weg. En plaats buitenlampen. Inbrekers werken niet graag in het zicht.

4.     Laat geen ladders slingeren en zorg dat er geen andere opstapjes zijn zoals kliko’s.

5.     Bent u met carnaval van huis? Zorg dan dat uw huis een bewoonde indruk maakt en laat een lichtje aan.

Is er toch ingebroken? Doe altijd aangifte!

De politie kan de daders en uw gestolen spullen alleen opsporen als u aangifte doet. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0900-8844

Betrap je een dief?

Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet! Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon, of maak daar waar mogelijk foto’s of video’s. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig en neem geen risico’s. Meld uw naam, woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

 

About beheerder

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.