nieuws

Wijkveiligheidsscan Noord

Vorig jaar hebben bijna 1600 mensen een enquête ingevuld over hoe het gaat met de veiligheid in uw buurt, gelegen in de wijk Noord. In dit bericht een terugblik op deze vragenlijst en bijeenkomsten met bewoners over dit onderwerp. De wijk Noord bestaat uit de buurten de Buitenpepers, de Herven, de Slagen, de Haren, de Donk, de Reit, de Rompert, de Hambaken en Orthen.

Om te onderzoeken wat inwoners van hun eigen omgeving vinden op het gebied van veiligheid hebben we een enquête uitgezet. In de wijk Noord heeft gemiddeld 11% (1592 personen) van de inwoners tussen 18 en 75 jaar deelgenomen.

Aandacht voor knelpunten en oplossingen

Inwoners vonden het belangrijk dat er aandacht is voor verkeersgedrag en overlast door jongeren. Ook zwerfafval wordt vaak benoemd. Daarnaast gaven ze aan wat er goed gaat in hun buurt. In bijna alle buurten wonen inwoners prettig en is er een goede sociale cohesie.

Burgemeester Jack Mikkers: “Iedereen vindt prettig wonen belangrijk, van jong tot ouder. We wilden graag horen hoe inwoners tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken. Heel fijn dat iedereen zo betrokken is en dat we samen met jongeren, inwoners en professionals in gesprek zijn.”

Onderzoek in heel ‘s-Hertogenbosch

We willen de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners verbeteren. Dit vraagt om maatwerk, want de situatie per wijk of dorp verschilt. Het vraagt ook om het meer betrekken van inwoners en organisaties. Dat doen we in gesprekken en met enquêtes. We doen dit in alle wijken en dorpen. Na de zomer verwachten we heel ’s-Hertogenbosch te hebben gehad.

Resultaten en vragen?

Lees alle resultaten van het onderzoek via: Raadsinformatiebrief wijkveiligheidsscan Noord Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen? Stuur gerust een e-mail naar veiligheid@s-hertogenbosch.nl.

Met vriendelijke groet,

Afdeling Veiligheid

Gemeente ‘s-Hertogenbosch: https://www.s-hertogenbosch.nl

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.