nieuws

Zorgen over het betalen van je rekeningen?

Zorgen over het betalen van je rekeningen?
Eerste Hulp Bij Geldzaken is er voor je

Steeds meer mensen maken zich zorgen over de hoge energieprijzen, duurdere boodschappen en oplopende rekeningen. Die zorgen kunnen leiden tot onrust, stress en onzekerheid. Maak jij je ook zorgen over jouw geldzaken? Of heb je er vragen over? Weet dan dat je altijd terecht kunt bij de consulenten van Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG) van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Er is ook extra hulp voor de stijgende energierekening.

Je hoeft je niet te schamen


Toos is een van de mensen die wordt geholpen door de consulenten van EHBG. Ze is blij dat ze aan de bel heeft getrokken. “Ik raad iedereen aan om dat ook te doen”, vertelt Toos. “Alle consulenten willen je helpen, ze zijn allemaal zo aardig. Maar je moet wel zelf die eerste stap zetten. Als ik geen hulp had gevraagd, dan had ik nog veel dieper in de problemen gezeten. Je hoeft je niet te schamen voor vragen of zorgen over geld. Neem snel contact op met EHBG. Zij zijn er om je te helpen, maak daar gebruik van. Want alleen lukt het vaak niet. Je hebt soms net dat ene zetje nodig.”

Toos

Eerste Hulp Bij Geldzaken voor iedereen
EHBG is er voor iedereen met vragen over geld. Ook voor jongeren en ondernemers. Dus heb jij een vraag over jouw geldzaken? Heb je moeite om rond te komen? Ben je bang om in de schulden te raken en wil je dat voorkomen? Of krijg je al aanmaningen van schuldeisers? Dan is EHBG er voor jou.

Je krijgt er hulp van consulenten die veel weten van geldzaken. Dat is gratis en vrijblijvend. De consulenten kijken met je mee naar jouw persoonlijke situatie en kijken hoe ze jou met maatwerk het beste kunnen helpen. Bijvoorbeeld met het maken van een overzicht van jouw inkomsten en uitgaven. Maar ze kijken ook of je recht hebt op gemeentelijke regelingen of landelijke toeslagen, zoals de energietoeslag van € 1.300 euro voor mensen met een lager inkomen. Zo loop je niets mis.
 
Kom naar Eerste Hulp Bij Geldzaken
Wacht voor advies of hulp niet te lang en bel met Eerste Hulp Met Geldzaken: (073) 615 51 55. Of kom op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur langs bij ons loket (Weener XL, Van Herpensweide 1, ’s-Hertogenbosch). Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. De consulenten van EHBG helpen je graag. 
 
Zelf aan de slag met je geldzaken 
Er zijn ook dingen die je zelf kunt doen. Kijk daarvoor eens op www.s-hertogenbosch.nl/ehbg. Hier kun je door het invullen van een aantal vragen zien op welke toeslagen en voorzieningen jij recht hebt. Verder vind je er geldplannen die je kunnen helpen om balans te krijgen en te houden in jouw geldzaken.

Geef hier jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.